Over-ons

Hoffys

ETEN DAT MET VREUGDE WORDT GEVULD

Een verhaal van liefde, verlies, passie en doorzettingsvermogen

Over ons

Waar gastronomie en traditie elkaar ontmoeten

Hoffy’s Kosher Restaurant, genoemd naar de eigenaars, de gebroeders Hoffman, is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten in een onvergetelijke eetervaring, die zowel uw smaakpapillen als uw geest zal prikkelen. Gelegen in Antwerpen, nabij het Centraal Station, de Antwerpse Zoo en de Diamantbeurs, is Hoffy’s de perfecte plek voor zowel rondtrekkende toeristen op zoek naar avontuur, als voor gezinnen.

Onze

familiegeschiedenis

Ons verhaal zit, net als vele andere, vol met lijden, angst, vreugde en doorzettingsvermogen. Onze ouders, de heer en mevrouw Hoffman, waren Joodse immigranten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Hoffman wist zich voor de nazi’s te verstoppen en werkte in een bakkerij in Budapest, maar onze vader werd in het beruchte concentratiekamp Mauthausen-Gusen opgenomen. In 1945 kwamen onze ouders naar Antwerpen met de hoop om een nieuw beter leven op te bouwen. Zonder enig ondernemingsplan besloten ze intuïtief een viswinkel te openen. Hun buikgevoel klopte, en diezelfde viswinkel is tot op de dag van vandaag open, aan de overkant van de weg van ons restaurant.

We openden een restaurant in 1985, in de commerciële diamantwijk te Antwerpen. Ondanks het grote succes in het eerste jaar waren we niet tevreden – het restaurant, dat een grote zaal had met 120 zitplaatsen, was niet gezellig genoeg, In 1986 huurden we dus een kleinere ruimte, gingen het restaurant en de catering van Hoffy’s open en maakten we er een aangename plek van met heerlijke kosher eten, waar men ook meer te weten kan komen over de Chassidishe Yiddishe cultuur.
 

Onze

familiegeschiedenis

Ons verhaal zit, net als vele andere, vol met lijden, angst, vreugde en doorzettingsvermogen. Onze ouders, de heer en mevrouw Hoffman, waren Joodse immigranten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Hoffman wist zich voor de nazi’s te verstoppen en werkte in een bakkerij in Budapest, maar onze vader werd in het beruchte concentratiekamp Mauthausen-Gusen opgenomen. In 1945 kwamen onze ouders naar Antwerpen met de hoop om een nieuw beter leven op te bouwen. Zonder enig ondernemingsplan besloten ze intuïtief een viswinkel te openen. Hun buikgevoel klopte, en diezelfde viswinkel is tot op de dag van vandaag open, aan de overkant van de weg van ons restaurant.

We openden een restaurant in 1985, in de commerciële diamantwijk te Antwerpen. Ondanks het grote succes in het eerste jaar waren we niet tevreden – het restaurant, dat een grote zaal had met 120 zitplaatsen, was niet gezellig genoeg, In 1986 huurden we dus een kleinere ruimte, gingen het restaurant en de catering van Hoffy’s open en maakten we er een aangename plek van met heerlijke kosher eten, waar men ook meer te weten kan komen over de Chassidishe Yiddishe cultuur.

Onze

heerlijke gerechten

Als je nog niet vertrouwd bent met traditioneel Joodse gerechten is dit de kans om bij Hoffy’s restaurant langs te komen en een onvergetelijke ervaring te beleven. We hebben heerlijke hapjes (De gevulde vis is een favoriet bij onze klanten!) en een uitgebreide selectie van vlees en vis van de beste kwaliteit. Al onze maaltijden worden geleverd met een keuze uit 2-3 bijgerechten, salades en hartverwarmende soepen. Voor de vegetariërs hebben we een uitstekend aanbod van pittige, bevredigende vegetarische maaltijden! Voor wie naar zelfgemaakte traditionele appelstrudel of lokshen kugel hunkert, kom eens langs of bestel het eten dat bij u thuis wordt bezorgd!

© hoffy.com
© Hoffy

Onze

passie

Wat ziel en inhoud geeft aan een maaltijd die je eet, is niet enkel de kwaliteit ervan, maar ook de geschiedenis en de traditie die erachter schuilgaat. Zouden we een glas Château Margaux uit 2005 op prijs stellen, zonder de beroemde geschiedenis van de wijngaard te kennen die teruggaat tot de 16e eeuw? We zouden er vast en zeker van kunnen genieten, maar de magie ontstaat pas als je de liefde die daarachter verborgen ligt, leert kennen.

Onze passie ligt in creëren van een eenheid tussen alle culturen – daarom krijt elk van onze gasten een volledige uitleg over het eten, de tradities en het joodse leven.

Tijdes onze duizendjarige geschiedenis zijn we wereldwijd verspreid geraakt met als gevolg dat ons eten een mengeling is van verschillende plekken en gebeurtenissen. Dit zorgt voor een betoverend verhaal, rondom de Joodse geschiedenis en traditie, om naar te luisteren.

De

passie

Wat ziel en inhoud geeft aan een maaltijd die je eet, is niet enkel de kwaliteit ervan, maar ook de geschiedenis en de traditie die erachter schuilgaat. Zouden we een glas Château Margaux uit 2005 op prijs stellen, zonder de beroemde geschiedenis van de wijngaard te kennen die teruggaat tot de 16e eeuw? We zouden er vast en zeker van kunnen genieten, maar de magie ontstaat pas als je de liefde die daarachter verborgen ligt, leert kennen.

Onze passie ligt in creëren van een eenheid tussen alle culturen – daarom krijt elk van onze gasten een volledige uitleg over het eten, de tradities en het joodse leven.

Tijdes onze duizendjarige geschiedenis zijn we wereldwijd verspreid geraakt met als gevolg dat ons eten een mengeling is van verschillende plekken en gebeurtenissen. Dit zorgt voor een betoverend verhaal, rondom de Joodse geschiedenis en traditie, om naar te luisteren.

© hoffy.com
© Hoffy

Onze

Speciale Wens

Sinds de start ons Hoffy’s restaurant hebben we heel wat bereikt: we zijn te zien geweest in een documentaire genaamd “Joden Van Antwerpen in 1996” met de beroemde Belgische chef-kok Jeroen Meus- en hebben zelfs voor de Koning van België mogen koken! Maar er blijft nog één wens, en die is om U te ontmoeten en U een onvergetelijke gastro-culturele ervaring aan te bieden.

Onze gasten aan het woord


Nl – Rodrigo

“Als je echt Jiddisch eten wilt proeven is Hoffy’s the place to be. Wees je ervan bewust dat er geen mediterraan maar klassiek Midden-Europees voedsel wordt aangeboden, de koosjere versie van wat Duitsers of Polen in de 19e eeuw aten. Ze hebben wel een heerlijk niet-Jiddisch hoofdgerecht: de Sefardische kip gemarineerd met pruimen en rode wijn. De eigenaars en de obers zijn erg leuk en grappig. Zij zullen u goede proeverijen aanbevelen als u, net als ik, niet veel weet over hun keuken. Ik vond de gevulde vis en de proefschotel bijzonder lekker. Vergeet vooral niet om de rode en witte mierikswortel te proeven!! Ik denk dat ze het ‘chrain of khreyn’ noemen.”

Rodrigo D
Google

Nl – Nadia

“Als je een echte joodse keuken wilt ontdekken, dan is dit de plek in Antwerpen die je moet bezoeken. We kwamen langs voor een etentje met vrienden, en kozen voor het ‘Introductiemenu’, geen enkel gerecht dat we achteraf betreurden! Ook de prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend. We komen zeker terug!”.

Nadia M
TripAdvisor

Nl – Bizli

“Een koosjer restaurant vinden is geweldig. Een lekker koosjer restaurant vinden is fantastisch, een gastvrij en lekker koosjer restaurant vinden is een wonder. Dit is een wonder.”

bizli
UK (TripAdvisor)